Noen mener at det å være kristen er en privatsak.

Les Matt 28.18-20

Jesus sier ikke «hvis du føler for det». Han visste det ville koste og gav derfor en BEFALING.

Menigheten omtalt i Bibelen som Ekklesia som betyr «de utkalte»

Vi har innflytelse på våre omgivelser og legger ned «visittkort» der vi ferdes.

Les Efeserne 3.10

Ingenting kan stjele kraften i menigheten uten at du velger å holde tilbake og mister frimodigheten.

Et eksempel. Vi går i en ørken med en flokk andre. Tørste og utslitte finner vi en oase midt i all sanden. Det er nok av vann og skygge til alle. Vil vi holde det for oss selv eller fortelle det?

Vi kan i dag se en generasjon på jakt etter noe nytt for å møte sin tørst. De kjenner på tomhet.

Les Matt 5 14-16

Vi må velge å være medmennesker. Jesus sier at de samme ting Han gjorde skal vi også få lov til å gjøre.

Les Markus 1.15

Les Lukas 10.2

Spørsmål:

• Trenger vi menigheten? Trenger menigheten oss? Trenger Gud oss?
  • Kan man velge vekk befalingen fra Jesus? (Jeg er ikke den typen..) og ha troen som en privatsak.
  • Hvem er jeg? Den jeg «føler» meg som eller den Gud definerer meg som?

Be sammen om frimodighet til å gå i Guds plan for vårt liv. Ikke bare det vi klarer selv og føler at vi tør, men Hans kraft til i våre liv.

Se film av talen under.