Troen var en privat boble

Men det er den ikke lenger for Zezag (snart 21 år). På søndag skal hun la seg døpe i misjonskirken. Hennes trosreise er ikke så typisk for en norsk ungdom.  Hun har en muslimsk far og en kristen mor.  Det har ikke alltid vært så enkelt, men nå har hun i hvert fall bestemt seg for at hun vil leve for Jesus!

Hun er oppvokst med å ha en relasjon til Gud. Med en kristen mor og en muslims far var oppveksten ganske streng. Mor fikk ikke si mye om sin tro, nei det var forbudt. Helst skulle hun hate kristne.  Zezag ble opplært i muslims tro.

• Fra jeg var bitte liten ba jeg fem ganger om dagen på arabisk. Det ble ikke akkurat så personlige bønner, for jeg forsto ikke hva jeg ba om. Da gikk jeg i andre eller tredje klasse spurte jeg min mor om hvorfor jeg måtte be på et språk jeg ikke forsto. Hun oppmuntret meg til å be på norsk. Samtidig ble jeg i oppveksten truet. Jeg måtte for all del ikke bli en kristen – det var noe av det verste som kunne skje. Gudstroen har jeg alltid hatt.

Men før var den i en privat boble – noe kun mellom meg og Gud.

• En dag ble jeg invitert til Åpent Hus av noen som hadde lyst å henge der nede ved Misjonskirken – uten å delta på møtet-. Jeg ble med, men min nysgjerrighet ble vekket. Dette måtte jeg finne ut mer om. Neste fredag fikk jeg med meg en venn – og så gikk vi på møtet!

Hyggelig sjokk

Zezag syntes at dette var veldig annerledes enn det hun var vant til. Dette var noe helt nytt. Det skilte seg ut fra alt annet hun tidligere hadde vært med på.

• Det var en utrolig flott opplevelse. Menneskene jeg møtte på Åpent Hus var så utrolig greie. Og det var nå jeg begynte å få et mer personlig forhold til Gud. Etter hvert så jeg folk bli døpt og da kjente jeg at det ville jeg også. Men så var jeg litt nervøs – for jeg visste ikke nok om det.

Det siste året har Zezag gått på bibelskole i Grimstad. Hennes foreldre er skilt for flere år siden.

• På praksistur på Cuba møtte vi flotte kristne som hadde mye kunnskap og som jeg fikk stor tillit til. Også disse snakket om dåp. Da jeg kom hjem tenkte jeg en dag, at nå måtte det snart skje. Da fikk jeg melding fra en av de lederne jeg møtte på Cuba. Herren hadde minnet ham på at han skulle skrive til meg om viktigheten av dåpen. – også akkurat denne dagen da jeg selv tenkte på dette?! Da ringte jeg til pastor Jim og avtalte dåp.

Så nå skal det skje. Zezag lot seg ikke true til å holde seg borte fra Jesus. Hun vil fortelle andre om Ham. Gudstroen kan ikke være en privat boble – evangeliet må spres!

Av  Ebbe Sørensen