DSC_8585Eirik Vikse har vært ettåring i menigheten vår det siste året. Han er en lun person, med en tydelig Jesus-begeistring. Han har særlig vært aktiv i ungdomsarbeidet. Ellers deltok på «Veien til Betlehem».

Han har en genuin interesse for menighetsarbeid. Menigheten har vært heldige som har fått ha denne unge mannen i staben. Selv er han også glad for at han «landet» i Lyngdal.

• Planen var lenge å studere juss, men etter ett år på Ansgar bibelskole la jeg det fra meg. Dermed hadde jeg ingen plan for dette skoleåret, og begynte å se etter noe å finne på. Valget stod til slutt mellom teamlinja på Ansgar og ettåring her i Lyngdal. Jeg hadde lyst til å engasjere meg i menighet, og så at det var lettere å få til her enn på Ansgar. I tillegg kjente jeg noen av ungdommene i Lyngdal. Blant annet kjente jeg til  ungdomsleder Markus Kvavik. Han har helt siden første gang jeg traff han vært et stort forbilde for meg., Det var fristende å få muligheten til å jobbe sammen med ham.

Eirik selv  ser stor verdi i det arbeidet han har fått være med på:

Ellers så jeg så det som en stor mulighet å jobbe i et så stort ungdomsarbeid som ÅpentHus  er. Det var en stor motivasjon for meg å se hvordan dette arbeidet drives og lære av det som gjøres. Jeg vil ta med meg de erfaringene jeg har fått. De vil ha stor verdi for meg videre i tjenesten. Jeg har vært med på det meste som skjer i ungdomsarbeidet. Det har gått mest tid på ÅpentHus, både administrativt og selve møtene. Men jeg har også fått lov til å være med på Tentro, Maxi og Connect + ett par leirer. Mot slutten har jeg også fått prøvd meg på litt forkynnelse – både på ÅpentHus og på en gudstjeneste. Jeg har lært masse om hvordan man kan drive et ungdomsarbeid. Mange av tingene som man ikke ser/er klar over når man jobber som frivillig, men som jeg i år har fått satt meg inn i og lært av. Jeg har også lært masse av å bare henge med solide ledere som har flere/andre erfaringer enn meg.

Eirik har altså vært innom mange av menighetens virkegrener. På ett av de siste møtene han var i menigheten, fikk han også forrette nattverd.  Han er opptatt av å ha en god relasjon til Jesus.

• Jeg er opptatt av relasjoner. Først og fremst er jeg opptatt av at ungdommene skal få en personlig relasjon til Jesus. Jeg tror også det er viktig at de kan bli kjent med noen andre som også har den Jesusrelasjonen, og som har gått noen skritt lenger. Jeg håper jeg har klart å dele noe av det jeg har lært på min reise med Jesus til de ungdommen jeg har vært så heldig å bli kjent med.

Eirik er veldig takknemlig for de erfaringene han har gjort. Det han vil huske best er de menneskene han har fått møte og samarbeide meg:

• Jeg vil nok huske de menneskene jeg har jobbet tettest med. Har jobbet i team sammen med Markus Kvavik, Ingelin Jerstad og Mats Åmland, og det har vært en velsignelse. Det har fungert bra inn mot ungdomsarbeidet, men det har også vært viktige relasjoner for meg på fritida. Det å få lov til å henge med så utrolig bra folk også på fritida har betydd mye for meg.

Vi  vil herved takke Eirik for den innsatsen han har gjort hos oss. Vi ønsker ham lykke til videre i tjenesten.  Selv har Eirik et oppsummerende råd til menigheten!

• Vær takknemlige for det dere har i Lyngdal misjonsmenighet. Ha fokus på alt det positive som skjer, og det er mye, istedenfor å henge dere opp i detaljer. Fortsett å nå nye mennesker for Jesus, og strekk dere etter å bli mer lik Ham for hver dag som går.

Dette var kloke ord og ta med seg videre for menighetsmedlemmer i alle aldre!