2. Påskedag er dagen da ryktene om Jesu oppstandelse virkelig fikk fart på seg i Jerusalem. Forhenget var revnet, gravsteinen borte og det kom flere rapporter fra mennesker, som var sikre på at de hadde sett og snakket med Jesus.

2. Påskedag er dagen da de med bøyde hoder, de som bar på sorgen over den kjære de hadde mistet, igjen kunne løfte blikket mot himmelen.Var det virkelig håp de kjente på? Var det troen som var der igjen? Kunne Jesus virkelig være? Alt stod og falt på oppstandelsen.Paulus skriver til Timoteus: «Det er et troverdig ord og vel verdt å ta imot, at Kristus Jesus kom til verden for å frelse syndere, og blant dem er jeg den største.» – Første Timoteusbrev 1. 15.

Vi skal være takknemlig for at Jesus så tydelig gjennom evangeliene og tilslutt på korset, viser oss at grunnen til at han valgte lidelsens vei, var fordi han elsker oss syndere, men hater synden.Loven kom til for at fallet skulle bli stort. Men der synden ble stor, ble nåden enda større. For slik som synden hersket gjennom døden, skal nåden herske gjennom rettferdigheten og gi evig liv ved Jesus Kristus, vår Herre. – Romerne 5. 20-212.

Påskedag er dagen for å takke og ta innover seg at Gud aldri er mer enn et åndedrag, en pust unna oss. Om vi går med bøyd hode eller løfter våre øyne mot himmelen.

Han svar til deg og meg er et ubetinget: JA!

JA – JEG ER oppstandelsen!

JA – JEG ER veien sannheten og livet!

JA – Jeg elsker deg!