Bilde er av en soloppgang med kjempe rosa himmel og rolige bølger på en strand.

Kirka vår – som til vanlig er full av liv og aktivitet uka igjennom – er nå stille.

Det gir rom for refleksjon om hva en kirke eller menighet egentlig er. Det at kirka holder stengt for samlinger gjør ikke at menigheten er «stengt». Vi – den enkelte av oss – kan fortsatt være kirke på hvert vårt sted. Det vil jeg oppfordre alle til!

Generalsekretær Øyvind Haraldseid i Misjonskirken Norge skriver i går til menighetene:

«Kanskje er dette en stor mulighet for oss til å re-tenke vår måte å være kirke på i verden? Kanskje vil vi – og våre naboer – oppdage at kirken er mer enn et bygg og gudstjenesten mer enn et arrangement? La oss be for vårt land og vår regjering, for helsevesenet og for de som er rammet av Korona-viruset eller lever med frykt!»

Jeg leste et stykke i dag fra boka «Stol på at det lysner» av Tomas Sjødin. Der skriver han:

Finnes det noe mer oppmuntrende enn å få en telefon fra noen som ikke vil deg noe? Noen som kanskje bare sier: «Hei, det er meg.» Det er nesten så en kan legge på med det samme, for av og til skal det ikke mer enn et lite ord til for å vite det viktigste: Jeg er i noens tanker. Eller som jeg kan høre meg selv si når jeg ringer dem jeg er aller mest glad i: «Jeg ville bare høre stemmen din.»

Oppfording til alle!

Så kanskje vi skulle bruke telefonen mer aktivt i disse annerledes-dagene vi er inne i. Hvis du som leser dette er en av dem som er isolert eller i karantene i ditt hjem og har vanskeligheter med å handle inn mat eller å få gjort andre viktige ting; RING OSS – så vil vi gjøre alt for å hjelpe til! Du som trenger noen å snakke med: RING OSS – vi er fortsatt til stede for hverandre. Den enkelte oppfordres til å bruke telefon for å opprettholde kontakt med de vi vanligvis ville truffet ellers – og kanskje til og med noen «nye». Det kan ligge mye god omsorg i en liten kontakt.

Bruk talene som er lagt ut på nettsiden til oppmuntring og alternativ til at vi er avskåret fra å kunne møtes til gudstjeneste. Velsignet helg og annerledes-dager til dere alle!

Hilsen Eilif Tveit

Tlf.: Jim Foss 90474448, Eilif Tveit 93214020