Vi er i en taleserie som vi har valgt å kalle: «Livspuls».  I Salme 118.24 står det:

«Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den!»

I den første talen i serie så var hovedtanken å utfordre oss og ta pulsen på hvordan vi lever her nå i dag. Alt for mange mennesker lever med tanker der en tenker:

«En dag der framme så skal jeg».. 

Pastor Jim innledet med å stille et spørsmål som han selv ble stilt for 10 år siden.

Spørsmål

 «Om du hadde 30 dager igjen å leve her på jorden. Hva er de 5 første tingene som faller ned i hodet ditt, som du bare er nødt til å få gjort?»

Og poenget og håpet med dette spørsmålet er å hjelpe oss til å løfte øynene og kanskje vekke en «hellig uro» i tiden vi lever i. Er jeg der jeg tenker jeg ønsker å være og gjøre i livet mitt. I relasjonen til Jesus og medmennesker? (Går an å gjøre i gruppen om dere har tid. Eller til neste gruppesamling)

Teksten i dag er hentet fra 2. Kongebok 7 (Les gjerne hele kapitelet).

3. ting fra teksten.

  1. De 4 spedalske ble rystet i sitt indre over situasjonen de og byen befant seg i.
  2. De 4 spedalske valgte å ta en risk! – De handlet på den indre rystelsen.
  3. De 4 spedalske prøvde først å gjemme bort og holde de gode nyhetene og rikdommen for seg selv. Men klarte heldigvis for dem selv, å avsløre rikdommens bedrag som de stod ovenfor. «De forsto at ved deres store oppdagelse så fulgte det også et stort ansvar.»   –  De delte de gode nyhetene det med de andre.

Bruk noen minutter og Snakk om teksten.

Hva er den ene eller to tingene, du tenker om det historien?  – 1. Blir vi rystet av noe? 2. Tar vi en risk og stoler på Gud? Deler vi de gode nyheter

Les: Johannes Åpenbaring 2. 1-7.    Menigheten i Efesus er ikke lenger?  Hvorfor tror du?

Vi lever i en tid der Norge sekulariseres som aldri før. Det går fort og endringene skjer kjapt.

De som har fulgt med over tid og som forsker på sekulariseringens grunnvoll og krefter, skriver at sekulariseringen vi opplever i dag, har 4 hoved krefter i seg.

Nr 1. Makt – Nr 2. – Ære – Nr 3. Nytelse  –  4. Rikdom.

Spørsmål:

Hvordan kan vi velge å gjøre konkrete valg for dagen i dag, i vår hverdag slik at vi ikke havner der, at vi tar velsignelsene Gud har gitt oss som en selvfølge og lever som om at det er vi som skal ha: Makten, Æren, Nytelse & Rikdommen.

Pastor og forfatter Erwin McManus skriver: «For mange av oss er det mest åndelige vi kan gjøre, nettopp å gjøre noe.»   Istedenfor å ikke gjøre noe – Gjør noe!

Bibelvers: Salme 145.18  –  Jakob 4.8  –  Apgj. 17.22  –  Lukas 12.48