Det viktigste jeg kan gjøre

hvorfor-måtte-Jesus-trøste-disiplene..er-dagens-tema-på-søndagsskolenVeronica Omestad er stadig å se på plattformen i kirka vår. Som oftest er hun der med den store Gule bamsen Noa, for å hente med seg barna inn på søndagsskolen.

Veronica har alltid en liten dialog med bamsen, før de går. Hun har en kreativ vinkling som skaper latter i salen. For et koselig innslag. Det er ikke bare barna som gleder seg til at Noah skal komme inn.

Veronica har selv fem barn og jobber til daglig på LKG. På spørsmålet hvorfor hun bruker av sine søndagstimer til å være aktiv i søndagsskolen svarer hun:

• Det er det viktigste jeg kan gjøre: Å bli kjent med søndagsskolebarna, helst på navn. Jeg vil gjerne bygge relasjon med dem. Når de så blir noe eldre så kan jeg kanskje være noe for dem da også.
  • Jeg synes det er viktig å formidle bibelens budskap til barna. Jeg ønsker at de skal lære det slik at de kan anvende det de lærer i eget liv . Hva kan vi lære av disse historiene i dag?

Veronica er ei dame som alltid har en kjapp, slående og festlig replikk. Det er mye liv i henne. Men når det gjelder samtalen med Noah sier hun:

• De ideene kommer ikke fra meg selv. Jeg hadde aldri klart å finne på alt det der. Nei, der er jeg overbevist om at Gud gir meg noen tankersom jeg tar med meg på scenen.
  • Ellers må jeg si at om jeg har hørt alle historiene før, så lærer jeg en del selv av å jobbe med materialet som vi presenterer for barna.

Siden Veronica til daglig jobber som lærer på ungdomsskolen, er hun vant til å stå foran mennesker, derfor mener hun at det er naturlig at hun gjør dette – også i menigheten.

• Det koster ikke meg fullt så mye, som det gjør for mange andre.

Veronica har flere år bak seg med arbeid i søndagsskolen. Det er takker være henne og alle de andre frivillige medarbeiderne, at menigheten kan drive et så godt arbeid.