Are ÅmlandI kveld er det Kick-off for ÅpentHus – menighetens ungdomsarbeid.  Hver fredag samles mellom 130-140 ungdommer til ÅpentHus. Mange ungdommer kommer for å være sosiale, men også for å høre om Jesus. De siste årene er det mange som har valgt å gi livene sine til Jesus på møtene under Åpent Hus. Disse møtene legges det mye arbeid ned i.

Menigheten har fått en ny medarbeider i Are Baloni Åmland (18 år). Det vil si, helt ny er han vel ikke. Han er vokst opp i Lyngdal misjonsmenighet. Dermed kjenner han menigheten godt. Han er nylig blitt ansatt i en 30% stilling som lovsang/musikkansvarlig i ungdomsarbeidet.

– Jeg håper det dukker opp 200 ungdommer på Kick-offen.  Jeg tok denne jobben fordi jeg synes det er en spennende jobb, og jeg kjenner miljøet godt. Derfor tror jeg at jeg har noe å bidra med i denne stillingen. Jeg elsker musikk, og jeg elsker Jesus. Da føler jeg denne jobben passer godt. Oppgavene mine består i å sørge for at det er lovsang hver fredag på ÅpentHus. Jeg skal også jobbe med å fostre frem unge musikere og sangere, og bygge selvstendige lovsangsteam som holder selv når jeg slutter. I tillegg skal jeg bidra der det trengs i ÅpentHus, og ellers i ungdomsarbeidet.

Are har ofte vært å se på plattformen de senere årene. «Åmland band» som også består av faren og brødrene hans har gledet menigheten mange ganger med musikk i møtene. Det er ekstra hyggelig at han har slik tro på sin hjemmemenighet:

– Jeg har store forventninger til hva Gud skal gjøre dette året. Både gjennom meg, men også i ÅpentHus, i menigheten og i byen vår. Jeg skal gjøre mitt, men jeg hadde ikke tatt denne jobben hvis jeg hadde følt meg «kvalifisert» til den. Jeg er avhengig de menneskene jeg har rundt meg og at Gud jobber gjennom meg.

Men Are vet at arbeidet i Guds rike kan være ressurskrevende. Han etterlyser flere musikkglade medarbeidere. Han kommer med en oppfordring:

– Akkurat nå har vi ikke flust av unge musikere. Vi skulle så gjerne hatt noen pianister. Så spiller du, eller kjenner noen som spiller piano eller synth, eventuelt andre instrumenter, helst fra 7. klasse og oppover, vil vi gjerne høre fra deg.

Men Are er rett mann (ungdom) på rett plass. Han stoler på at Gud har kontrollen.

• For ett par uker siden hadde vi kun én trommis, og nå har vi plutselig tre! Så vi ser at Gud legger brikker på plass, og vi har troen på at det vil ordne seg med de andre musikerne også.