Det er oppsummering etter vinterens julespill: Veien til Betlehem. Det er takkefest, for mange er de som har fortjent en takk. Hvilken innsats! Alle som fikk orden ga uttrykk for at dette var meningsfylt. Mange uttrykte glede over å slik kunne være med å bringe evangeliet ut.  

Initiativtaker og Pottemaker Einar Kvavik ledet festen. Han understrekte at gevinstene for menighetens felleskap er mange. Det er et godt miljø blant dugnadsarbeiderne under spillet. Folk spiller mange forskjellige roller –har forskjellige oppgaver. Folk tar sine oppgaver på høyst alvor og har det fint i sine roller. 

Så føk det gripende og morsomme bilder over storskjermen fra siste julespill. Det var gøy å se på gode minner fra årets spill. Ingvild Foss Forgard sang, som vanlig, aldeles nydelig. Jon-Are Åmland trakterte tangentene. Så flott musikk det ble! Mats Åmland har «sneket seg rundt» med kamera i hånd  og slik fanget opp en del av arbeidet bak scenen. I tillegg jobber han med deo for neste år og forsamlingen fikk se et råutkast. Det var imponerende.

Henning Persson kommenterte filmen: Den er så godt laget at man formelig kjenner varmen fra bålene og bållukten  Han skulle ha kveldens andakt og fokuserte på Peters bror.  Andreas. Han var kanskje ikke den mest frimodige i forsamlinger, men  meget omsorgsfull. Etter selv å ha møtt Jesus hentet han sin bror s også han skulle får møte Jesus.  Han var god med folk. Det var han som fikk kontakt med guten med nista som skulle mette flere tusen.

Henning har snakket med mange. Folk har kommentert at de merker at folk legger mye ned i sette spillet – det ermer enn et skuespill. Det bekrefter han: Dette er mye mer enn et skuespill!

Til stor velsignelse
Man hadde håpet  på å få inn 260 000etter spillet, men overskuddet le på hele
335 000  kroner. Mye penger går til Romania. Han sier at overskuddet ikke er hovedmotivasjonen, men en god bonus.

Olav Naglestad blir også velsignet av å være med på dette. Her får han være sammen med unge mennesker – neste generasjon menighet. Han synes det er flott å være med.. Under .Opprigging av utstyr hos Herodes..(fredelig for Herodes hadde ikke dukket opp enda) var det så mye vann.. Man trodde det ville være umulig å sette opp kuliissene dagen etter slik planen var. Dagen etter hadde jammen vannet sunket et halv meter. Det ble som et under for Olav,

Ellers skjedde det ting som bare noen få fikk med seg. Ei dame ble dårlig og tre av kjøkkenpersonalet ba for henne. Så kunne hun senere fortelle t hun var blitt helt frisk!

Ida Marie Lohne erny i menigheten. Hun syntes det var flott at dette spillet hadde bruk for mange hender. Hun syntes det var så godt å få være nyttig.

Marita Åberg har pleid å være engel. Men i år måtte hun ta seg av sine yngre søsken og være i Nasaret i stedet. Slikt står det respekt av.  Selv var hun usikker om hun i det hele tatt kunne være med i år siden det var undet tentamensuka – og hun går siste året på videregående. Men såble det til at hun var med hver kveld, og det skulle vise seg å bare være til en velsignelse. Hun ble kjent med så mange nydelige, åpne og greie folk.  

Ole Georg Galteland syntes det er sykt bra at vi får være med på dette. Han tror ikke vi vet hvor vi heldige vi er. Han lille datter grep også mikrofonen og sa noen få dekkende ord: «Takk at jeg fikk være med!»

Ingelin Jerstad og Inger Lise Frøytland går ut av styret og fikk stor takk for innsatsen! 
I år har det vært nye ansvarshavende på kjøkkenet. De ble nok overrasket over arbeidsmengden, men har allerede lovet at de vil være med neste år også!

Elles ble det skryt til de som hadde laget det kjempefint markedet. Det kunne man være stolt av. Det var sååå mange fine ting.
Det ble også delt ut en gullforgylt fakkel til han som så utrettelig har plukket utbrente fakler – på tusenvis!
 
Reidun Feliu hadde laget en flott Kahoot som fenget forsamlingen. Hun så ut til å ha stor glede av den selv også!

I menigheten er vi vant til å ha gode kaker. Denne kvelden må vel ha slått alle rekorder. Det var utrolig mange flotte kaker. Det var stor variasjon. Det sto i stil med hele denne kvelden. Her var det fest! Vi feiret at det gikk godt – enda et år! Mennesker blir fortsatt berørt av Han som kom til Betlehem – for dette er så mye mer enn et skuespill!

Einar Foss Kvavik kan allerede nå proklamere at neste år kjøres spillet igjen – for dette er en suksess på så mange måter.