Kraft i godhet!

Steven Burns hilses velkommenFellesmøtetaler Steve Burns er ikke i Lyngdal for første gang. Han har tidligere vært her å spilt på bedehuset med Theis Bernt Sandvik og brødrene hans. Ellers har han gode minner fra spilling med den dyktige Alf Hagen. Med fire fotballspillende barn har han vært hele 8 ganger på Lyngdal Cup. Han har marsjert gjennom byen flere ganger og latt seg underholde av Kjell Elvis. Jo, han har gode assosiasjoner til byen vår.

Ellers kan han fortelle at han er født i Japan, oppvokst i USA og kom til Norge tidlig i 20 åra. Han ble kristen 1982. Da kjente han på en indre trang: Han ville så gjerne dele det han hadde opplevd med Jesus til andre, men han var ikke evangelisttype. Det kostet han en hel del å evangelisere. Det lå ikke for ham å bare gå bort til fremmede og snakke med dem.  Han følte seg som en selger som skulle selge noe til noen som de ikke ha. Først måtte de overbevises om at de var synder, så at de trengte nåde.

Det er ikke bare Steven som har det slik. Mange er flinkere til å gi en hjelpende hånd enn å skulle snakke med folk.  Gud har gitt oss sin kjærlighet, og den kan vi gi videre. Ved å vise godhet mot folk, så kan vi bygge relasjoner. Motivene våre skal simpelt hen være å være god siden Jesus var god. Folk har ikke sagt nei til Jesus, de vet bare ikke hvem han er. Vi må vise dem hvem Jesus er ved våre gode handlinger. Vi skal vise folk Guds godhet.

Burns forteller at han møter Guds godhet en stille morgenstund i bilen med vakker Guds natur:

Han kjenner Guds godhet når en dyp fred senker seg over ham, når hans sinn egentlig er opprørt. Han kjenner Guds godhet i lovsangen med Guds nærvær.                                                                       Han ser Guds godhet i alt det vi, materielt sett, er velsignet med, og ikke minst møter han Guds godhet gjennom nattverden og tilgivelsen.

Hans bibelvers for dagen er: «Smak og kjenn at Herren er god». Salme 34,9 La folket i Lyngdal få erfare hvem Gud er gjennom oss.

Når vi spiser vår livrett får vi lyst på mer. Den gir også gode minner.  Det heter at : «Gud er kjærlighet». Er det kjærlighet dersom den ikke leves ut? I salme 23 står det at «Herren dekke bord for oss» og  at «vårt beger flyter over». Gud har mye godt han vil gi menneskene. Men han vil bruke oss. Burns tror på en folkebevegelse. Dersom vi med et åpent blikk får med oss hva som er andres behov og så stiller opp for dem, da vil det skje noe i byen vår. Det vil også skje noe med den som uselvisk gjør noe for andre av ren godhet. Dermed er utfordringen gitt: Gå ut og vis godhet!

[nggallery id=21]