(Vi har hoppet tilbake til tale nr 4 i serien GODHET fra Palmesøndag som det ikke var lagt ut noe på tidligere. Talen ligger på mkirken.net under fanen «Taler») Det er et «kort» opplegg for å gi god tid til spørsmålene og bønn.

Jesus gråt da han red inn i Jerusalem (palmesøndag). Han visste hva han skulle. Vi ville gjemt oss men Jesus valgte å ydmyke seg og komme med fred.

Jesus møtte mennesker på en «fair» måte.  Det er ingen forskjell på folk. Alle kan få en ny start hos Jesus.

De første kristne visste hva godhet handlet om. De var GODE. De visste hva godhet var.

Hva kjennetegner Jesus?

• Godhet mot de ingen liker (Eks Sakkeus) Godhet forandre våre liv, vår oppførsel og vår karakter.
  • Godhet mot de utstøtte. (mobbing, baksnakking++) (Eks kvinnen som var grepet i hor)

Jesus setter ikke merkelapper på folk som vi kan gjøre. Han hadde aldri et mål om å være populær men om å gjøre sin fars vilje.

• Godhet ved helbredelse. Den kraften fra Han er i menigheten og vi er kalt til å be om helbredelse.

Vi er kalt til å gjøre de samme ting som Jesus gjorde.

• Godhet ved naturlige behov.

Les Ap gj 10.38 Jes 1.17 og Rom 12.17 og 2. Tess 1.11-12

Spørsmål:

• Let i bibelen og finn noen eksempler på Jesu godhet og hvordan de første kristne levde
  • Lørdag 4. juni arrangerer menighetene i Lyngdal «Godhetsdagen» Vi skal bruke litt tid på dette.
  • Hvordan kan en slik dag påvirke byen vår? Hvordan kan vi, enten som gruppe eller enkeltpersoner, bidra til at dette
  • Ser de rundt oss Jesu eksempel på godhet i vårt liv?

Vi oppfordrer dere alle til å delta på GODHETSDAGEN! Mer info på godhet.no

Ukens bønnetema: Be for hverandre at vi klarer å leve ut det vi har lært av Jesu eksempel. Be for godhetsdagen og for at menighetene i Lyngdal kan vise Jesus gjennom dette.