Tekst:    Jesaja 43:19

+ Jesaja 43:18 + Jesaja 58:6+8-12 + Markus 2:22

Tematikk: Sprengkraft

Gud er den som gjør det nye, alt som vokser og gror og det som bygges opp til noe godt og framtidsretta. Han kaller oss til ikke å se bakover, men holde fokus på det som ligger foran oss på veien.

Når Gud gjør noe nytt så sprenger han ofte det som binder oss fra å delta i det. Han vil løse lenker og bånd og sette oss fri til å følge han i det nye. Gud har også krefter nok til å løse alt – ingen ting er umulig fra Guds ståsted. Det finnes mengder av løfter Gud vil innfri hvis vi følger denne veien – sier teksten fra Jesaja 58.

Hvis vi ikke legger merke til det Gud gjør så risikerer vi å bli «akterutseilt» og stå igjen når Gud handler og skaper nye ting. Vi må være med i det. Alt blir smått og lite hvis vi inviterer Gud inn i vår lille virkelighet. Det er Gud som inviterer oss inn i sin virkelighet. Det er slik vi bør tenke.

Hva er ditt og mitt problem her og hvordan finner vi fram til og deltar i det nye Gud gjør?

Spørsmål til samtale

  • Hvilke eksempler finner vi i Bibelens historie på at Gud handler helt uventet og nytt?
  • Hvilke eksempler kan vi finne i vår egen historie på at Gud handlet helt uventet og på en ny måte?
  • Det er mye som presser seg på oss av tankegods som strider klart imot bibelens retning og undervisning. Klarer vi å holde fokus her og holde fram sannheten i våre egne liv? Er Gud den sterkeste i våre liv i forhold til press som utøves på oss?
  • Hva vil ordet fra Markus 2:22 om ny vin i gamle skinnsekker si i våre liv og i vår sammenheng? Hva utfordrer det oss på?
  • Hvordan kan vi oppøve sensitiviteten i forhold til å se det Gud gjør i vår tid og våre omgivelser?

Eilif Tveit

05.09.2017