Jonas Bok kapitel 2. – Pastor Jim.

Kapitel nr. 2 starter med en kanskje en av de mest omtalte hendelsene i Bibelen. Herren sender en fisk som sluker Jona i 3 dager og 3 netter før fisken i det siste verset i spyr Jona ut på land igjen. Resten av dette kapitelet handler om Jona´s omvendelses prosess de dagene han var i fisken.

Jona som sannsynligvis var en kjent Guds mann, en Profet som til og med kongen lyttet til, var nå å «utforbakke» med livet sitt. Han var sint, frustrert, oppgitt og kranglet med Gud før Han nektet blankt å følge Guds anbefalinger, kall og oppdrag. Han rømmer fra Gud, snudde Gud og andre mennesker ryggen. Han synder mot Gud, seg selv, dem han elsker og folket i Ninive. Heldigvis er Guds nåde større en vår ulydighet og flukt.

Pastor Jim velger å bruke uttrykket: «Tøff kjærlighet» for å beskrive Guds inngripen, og henviser til at fisken i grunnen var en siste og ytterste kjærlighets handling Gud bruker for å klare å endelig få Jona´s oppmerksomhet igjen.

Det er også her i dette kapitelet at vi tydelig ser at: «Gud alltid bare er en bønn unna.» – Gud er like nær på bunnen og i dypet av våre liv som når vi opplever lykkelige dager.

Det interessante er jo at når Jesus skal forklare om sin korsfestelse, død og oppstandelse, så er det denne historien om fisken og Jona, Jesus refererer til. M.A.O dette var allmenn historie for lytterne på den tiden også.

Les. Jona Kapitel 2. sammen.

  1. Hvordan opplevde du talen til Jim og det vi nettopp har lest sammen?
  2. Hvordan opplever du Guds håndtering av situasjonen? (Tøff kjærlighet).
  3. Hvordan opplever du Jona,s omvendelse fra håpløsheten første dag (vers 2) – 

til lovprisningen og tilbedelse tredje dag? (Vers 10)

  • Er det Jona gjør synd? Hva er synd?
  • Hva tenker du om denne setningen: «Gud er alltid bare en bønn unna.»
  • Hva tenker du om at Gud bruker en fisk?

           Gud sa også: La det bli lys! – Delte Rødehavet! – Sendte brød fra

            Himmelen! – Jomfru fødsel! – Jesus stod opp ifra de døde!

Bibelvers:

1. Johannesbrev 4.10-11 – Romerne 5.20. –  Salme 139.1-7. –  Matt. 12.40  –  Lukas 23.42-43

Bønne forslag:  Be for Lister regionen – Barn og unge – Vi må ta imot og leve ut kallet.