Einar Foss Kvavik gleder seg til Veien til Betlehem som arrangeres for 11. gang i tiden 25. november til 03. desember. At barn, unge og eldre er med i samme prosjekt – det er sjeldent og gledelig. Til nå har rundt 18000 sett julespillet.

Av Sten Sørensen

Hvor mange har sett Veien til Betlehem?
De første 10 årene har cirka 18000 sett spillet. I år økes det med en ekstra forestilling til 14 forestillinger.

Hvor stort er apparatet rundt julespillet?
Veien til Betlehem har rundt 250 frivillig dugnadsarbeidere. Her er det bruk for mennesker i alle aldre som skuespillere, statister, praktikere, cafepersonale, båltennere, kakebakere med mere. I fjor laget vi ny stall og syntes denne fungerte perfekt. I år lages ny flott byporten inn til Betlehem, svarer Einar Foss Kvavik begeistret.

Hva er din motivasjon for å drive et så krevende og stort prosjekt? 
For meg som grunder og leder i prosjektet er dette årets høydepunkt. Jeg får utrolig mange gode og sterke tilbakemeldinger gjennom årene som inspirerer og gir nytt mot og ny kraft. Dette er en glede å være med på. At barn, unge og eldre er med i samme prosjekt – det er sjeldent og gledelig. 
Prosjektet gir hvert år et godt overskudd til misjonsarbeid, for tiden i Romania. Dette er en ekstra motivasjon til å stå på. Mange trenger vår hjelp, dette prosjektet kan hjelpe noen. Det er fint å tenke på, og verd en ekstra innsats, svarer han på sin lune måte. 
For meg er veien til Betlehem, veien til glede og overskudd. Og jeg har ingen planer om å gi meg.

Hvilket ønske har du for årets julespill?
Jeg håper mange blir med på julespillet. Julen er en viktig begivenhet i vår kultur og kristne sammenheng. I tillegg til en flott før jul-stemning, ønsker vi også å formidle hva som er hovedpoenget med julen, nemlig at Jesus ble født, avslutter hele Lyngdals Einar Foss Kvavik.