Bilde1Misjonskirken Norge har valgt Romania som nytt misjonsland. Arbeidet har diakonal profil og foregår først og fremst i byen Onesti.

I Romania lever mange i fattigdom, mens andre opplever en rivende økonomisk utvikling.

Barnefond i Romania

Bilde4Det er umulig å besøke, høre eller lese om Romania uten å kjenne behovet for å hjelpe mennesker som lever i fattigdom og nød. Gaver til barnefondet brukes på disse områdene:

Skolebarnprosjektet følger skolebarn gjennom hele deres grunnskoleutdanning.

Barneklubb

Feiringer

Leir

Nødhjelp. Medisinsk hjelp er spesielt aktuelt.

På lengre sikt ønsker vi å bruke barnefondet til langsiktige utviklingsprosjekter for og blant barn.

Menighetsplanting i Calarasi

En gruppe på sju menigheter er bygd opp over tid i Calarasi. Gjennom dette prosjektet får pastorer, diakoner og eldste et mindre tilskudd til livsopphold for å kunne investere mer tid til menighetsarbeidet.

Det er pastor Daniel med støtte fra Norge som har ledet arbeidet. Menighetene som hovedsakelig er Rom-menigheter har alle sine lokale ledere, men som ikke har hatt lønn til nå. Antallet medlemmer i menighetene vokser stadig og er nå på over 1 500 til sammen. Det er viktig å utvikle et tilbud til barn og unge, og dermed øker behovet for støtte og hjelp til arbeidet. Siden store deler av befolkningen er arbeidsløs og bare har tilfeldige små inntekter så er også mulighetene for givertjeneste i menighetene svært begrenset.

Ut fra menighetene drives det diakonalt arbeid for fattige.