Adjektivene står i kø: Søte, skjønne, modige, herlige og inderlige.  Gleden er stor over de mange barna som deltok på søndagens gudstjeneste. Det ble et flott møte med Jesus i sentrum fra første sang til taleren hadde sagt AMEN. Det var veldig inspirerende å være til stede.

De små kordeltakerne i Solstrålan (barn fra 3 til 5 år) synger «Jeg vil leve i lyset av deg Jesus». Slik startet søndagens gudstjeneste. De får en til å smelte med sin inderlige sang om Jesus. Som tilhører lurer men på: Hvor unge kan en solist egentlig være? Dagens solister klarte seg veldig bra. Så avsluttet Solstrålan med ønske til oss alle: Må vår Gud velsigne deg!» Vi kjente oss veldig velsignet.

For noen flotte ressurser det finnes i menigheten vår!  Lovsangs-gruppa Respons synger ned en himmelsk atmosfære. I dag hadde de også med seg Vivian og Ninni (10 og 11 år). De var med å lærte menigheten en ny lovsang . Det var rett og slett gripende.

Ellers kom bamsen Noah for å hente barna til søndagsskolen. Som vanlig utspinner det seg en liten samtale. Denne gangen påsto Noah at barn var VVP-personer for Gud. Veldig Viktige Personer – og at de er Guds favoritter. Søndagsskoleleder Siv sa at de skulle snakke om det på søndagsskolen; hvordan de voksne kan bli som barn igjen.

Talen skulle også handle om Jesus.  Dagens taler, Helge Andre Lohne, har gått i menigheten i ett og et halvt år. Han er gift og har tre barn. Han jobber til daglig med forebygging mot rus og kriminalitet i Lyngdal kommune. Han løftet fram hvordan menneskers møter med Jesus gjorde noe med dem. Den gjerrige Sakkeus ble gavmild, den sky og skamfulle Samaritanske kvinnen ved brønnen ble frimodig og forkynte høylytt om Jesus osv.. noen møter setter spor.  Får folk et møte med Jesus når de møter oss? Inngir vi tillit, slik at folk åpner seg for Han som vi tror på?

Møteleder Heidi Åmland oppsummerte ved si at den egentlige gudstjenesten begynner når møtet er slutt. Så er det å håpe at Jesus også kan være sentral i livene våre i uka som kommer.

(Av Ebbe Sørensen)