Benedicte Stuestøl er ei sprudlende dame. Hun er kreativ og morsom – som skapt for å jobbe med barn. Plutselig har hun kledd seg ut. Lyngdal Misjonsmenighet har vært heldige som i høst ansatt henne som barnearbeider. Hun har i mange år vært aktiv på søndagsskolen. Formidlingsgleden og formidlingsevnen er det ingenting å si på.

Av Ebbe Sørensen

Det er sikkert likevel ikke alle som kjenner henne veldig godt, så her presenterer hun seg:

• Jeg er fra Sandnes. Jeg er gift med Kristian Stuestøl – som er en fantastisk mann. Sammen har vi fått 3 dyrebare skatter. Det er Kristoffer (9år), Bertine (7år) og Ella Ingelin (3år). Yrkesmessig er jeg aktivitør. Til sammen har jeg jobbet 12 år i barnehage og 2 år på SFO.I tillegg til å jobbe i menigheten er jeg å treffe å Vivo.

Fra middagsbesøk til ansettelse

Det er jo mange menigheter å velge mellom her i Lyngdal, hvordan havnet dere i Misjonskirken?

– Det er vel cirka 6 år siden Ingvild Forgard inviterte oss med i kirken. Jeg var blitt kjent med henne i en forening i Kvås. Vi ble tatt så godt imot i Misjonskirken. Folk var veldig flinke til å invitere oss med på tur og hjem til middag. Ja, vi kjente virkelig at vi ble sett.  I menigheten var det godt å være. Vi følte oss hjemme.

Å nå er du blitt ansatt, hvordan gikk det til?

• Jeg hadde ikke gått med tanker at jeg ville jobbe i menigheten. Da jeg leste stillingsannonsen tenkte jeg: Dette kan jo ikke jeg klare – dette er ikke noe for meg. Da søknadsfristen var gått ut, var det flere som spurte om ikke jeg hadde søkt. Jeg hadde jo ikke det – og nå var jo likevel fristen gått ut så det var jo uansett for sent. Men da begynte tankene å svirre. På et søndagsmøte fikk jeg plutselig en tanke om at dette var en jobb jeg kunne klare om jeg lot meg lede av Gud. Så snakket jeg med Guttorm (leder i menigheten) på Vegårtun i sommer. Jeg sa at jeg angret litt på at jeg ikke hadde søkt. Vi tok en god prat da vi var kommet hjem til Lyngdal som førte til at jeg nå sitter som ny Barneleder.

Spennende og variert jobb

• Jeg er jo veldig glad at jeg fikk denne jobben. Det er veldig spennende, og jeg har masse tanker om ting jeg har lyst til å gjøre. Jeg liker å formidle til barn. Det er et privilegium å få lov til å formidle Jesus til barna. Målet er at barna skal stortrives i menigheten!

Arbeidsoppgaven er varierte. Jeg har hovedansvaret for Søndagsskolen, Maxi, solstrålan, Gla`sang og barnemøte. I tillegg til å bidra til at bidra til barna blir kjent med Jesus og vokser i troen, skal de ha det gøy så de får lyst til å invitere med seg venner. Jeg skal sørge for at barna blir sett og opplever trygge og interesserte voksne. Det er også viktig at de frivillige lederne har det gøy og opplever personlig og åndelig vekst.

Må stole på Gud i denne jobben

• Det er mye nytt i denne jobben og jeg er ikke kommet inn i alt ennå. Så langt trives jeg veldig godt. Det er jo så mange hyggelige folk i kirka og jeg blir godt mottatt. Så er det fantastisk å kjenne at jeg er avhengig av å bli ledet av Gud. Han leder meg og jeg kan legge meg i Hans hender å stole på Han.  Jeg føler at jeg kan være meg selv. Det er også en glede å få lov til å formidle det som står i bibelen og som jeg tror på. Jeg tenker at det kanskje kan være flere som ønsker å lære barna mer om Jesus. Det er en fantastisk oppgave så frø i barnas hjerter, som så kan vokse til noe stort i Guds familie. Det er bare å ta kontakt hvis du kjenner på at du vil bidra i barnearbeidet.

Slik er Benedicte et forbilde for både barn og voksne. Gjør en seg avhengig av Gud, er det spennende å se hva som skjer

Benedicte Stuestøl <[email protected] >