Julespillet ”Veien til Betlehem” går i disse dager for 11. gang på Prestneset. Hvilken spennende forberedelsestid. Presteneset sto under vann få dager før start. Likevel ble det en nydelig vandring.

 Av Ebbe Sørensen

 Det så lenge ut som om man måtte bruke båt for å komme seg fram til Betlehem.  250 frivillige dugnadsarbeidere har vært på plass og jobber hardt for å få gjennomført dette spillet. Det er et stort apparat og mange har jobbet i flere måneder.  Julespillet skal glede befolkningen fram til 3. desember.

 Lørdag var det øvelsesdag og første gjennomføring av julespillet. Stemningen var god da nye og mindre nye medarbeidere  møtte opp for å bli veiledet i sine oppgaver i løpet av dagen.

Einar Foss Kvavik inspirerte alle medarbeiderne som var kommet for å delta på denne første dagen:.

– For meg som grunder og leder i prosjektet er dette årets høydepunkt. Jeg får utrolig mange gode og sterke tilbakemeldinger som inspirerer og gir nytt mot og ny kraft. Dette er en glede å være med på. At barn, unge og eldre er med i samme prosjekt – det er sjeldent og gledelig. Det er store muligheter for å bli kjent med noen nye og få seg noen nye venner. Dessuten gir prosjektet hvert år et godt overskudd til misjonsarbeid. Året overskudd går til Romania. Dette gir en ekstra motivasjon til å stå på.  Så gleder jeg meg over at vi kan få lov til å fortelle juleevangeliet til alle de som kommer på våre forestillinger. Vi kunne jo satt opp Reisen til Julestjernen med rød- og blå nisser. Det hadde jo vært koselig det. Men Veien til Betlehem er noe større – det er ikke et eventyr, men virkelighet. Det er mange gode grunner til å jobbe seg sliten – det er en god slitenhet.

Så er resultatet også blitt bra. Hvilken stemning det ble med de mange faklene, kulissene og folk som er utkledd i en annen tid – både keiser, byfolk og fattigfolk. Det var faktisk en stjerneklar kveld, selv om det dalte ned under englenes sang. Replikker og oppgavene som skulle utføres satt mesterlig på plass. Her  fikk man oppleve de fattiges nød, Josefs følelse av svik,  Marias overgivelse, Herodes maktutfoldelse og englenes skjønnhet. Det er en sterk opplevelse som er vanskelig å ikke bli berørt av. Gjennomføringen av årets første vandring ble vellykket. Mange billetter er solgt, men det er fortsatt ledige plasser.  Denne første forestilling var utsolgt.    

For en flott dag det ble. Det ble stemningsfullt og kan anbefales! Julen er en viktig begivenhet i vår kultur og kristne sammenheng. Lyngdal Misjonsmenighet er tungt inne med mange medarbeidere og er arrangør for forestillingene. Menigheten vi  by på en flott før jul-stemning og formidle hva som er hovedpoenget med julen, nemlig at Jesus ble født. Einar Foss Kvavik ser særlig fram til de mange kommende forestillingen. Han er gledestrålende og kan fortelle at det til og med er gode værmeldinger. Så nå ligger alt til rett for noen flotte og opplevelsesrike dager.