Tohundre frivillige skaper magisk opplevelse

15”Veien til Betlehem” arrangeres for tiende gang

Einar Foss Kvavik og Lyngdal Misjonsmenighet forbereder julespillet ”Veien til Betlehem” for tiende gang. Man ønsker å skape gode opplevelser utendørs og fortelle hva julen handler om.

Hvordan fikk du ideen til å lage julespillet: “Veien til Betlehem”?

Ideen kom under en spasertur på Presteneset 3. juledag 2006. Da kom bildene om julespillet opp i hodet mitt. Dagen etter kjøpte jeg 100 fakler for å bevise at det første skritt «mot Betlehem» var tatt. Jeg så da for meg engler, hyrder og vismenn vandre mot stallen for å hilse Jesus velkommen til vår jord.

Hadde du drømt om at det skulle bli så stort?

”Veien til Betlehem” har vokst og vokst og det var ikke i mine fantasier at det skulle bli så kjent og bety så mye for så mange. Ti år har nå gått, og julespillet står sterkere enn noensinne. Folk ønsker å være med å se dette. Vi har hvert år solgt ut alle 2000 billetter. Etter dette året vil cirka 16-17000 ha sette spillet.

Hvor mange er med i julespillet og hvordan forberedes det?

Cirka 200 frivillige er med i spillet. Fra 3. klasse og opp til pensjonister. Dette skaper samhold på tvers av generasjoner, og alle hender kan brukes. Vi sender ut invitasjon til dugnad, og mennesker setter seg opp de dager de kan bidra. Det være seg skuespiller, statist, kafevert eller mer praktiske oppgaver som fakkeltenning, snekring m.m.

Vi i komiteen skal da «pusle» sammen dette store spillet til å kunne levere et komplett julespill til folket. I alt 13 forestillinger!

“Veien til Betlehem” arrangeres for tiende gang. Hvilke opplevelser ønsker dere å gi?

I dagens samfunn med bruk og kast, stress og larm, ønsker vi med ”Veien til Betlehem” å være en motpol. Det handler om å gi. Gi mennesker gode opplevelser i form av ro i nattemørket. Ønsket om å kunne gi folket en gave, der de ser at Verdens Frelser fødes for akkurat den enkelte. Vi ønsker å «ta julen tilbake», fortelle hva julen handler om. Jesus er vår gave, han gir virkelig kjærlighet og fred.

Dette skal være en stille vandring, en vandring til ettertanke. Og til tross for 170 gående ute i mørket, også mange små barn, så er stillheten til å ta å føle på. Den kommenterer folk spesielt, den skaper magi og ettertanke, svarer Einar Foss Kvavik.

Faktaboks:

Ideskaperen bak “Veien til Betlehem”: Einar Foss Kvavik