evieLørdag 24/10 kl. 20.00 blir det konsert med Evie Tornquist Karlsson i Misjonskirken. Sønnen Kris Karlsson er med henne på gitar og hun spiller piano selv på noen sanger.

 

 

BIOGRAFI

Evie Tornquist Karlsson, kjent av de aller flest bare som Evie, var en av de mest kjære kristne sangere på 70 og tidlig 80 tallet. Med sanger arrangert og produsert av bla Pelle Karlsson og Lennart Sjøholm hadde hun stor salgs suksess med sine plateinnspillinger.

Evie er født i Usa. Hennes foreldre emigrerte fra Norge og Sørlandet og slo seg ned i Usa. Evies karriere begynte som ung tenåring etter en opptreden i et tv program på NRK.

Så fulgte konserter, teltmøter og tv opptredener over hele verden.

Hun har spilt inn mer enn 30 album på norsk, svensk og engelsk.  Hennes første plate i Usa ble lansert i 1974.  Det store gjennombruddet i Usa fikk hun med innspillingen Mirror.

I 1979 giftet hun seg med Pelle Karlsson som på den tiden var musiker og pastor i Stockholm.  Etter mange år på reise, bla med Billy Graham, valgte Evie å trekke seg tilbake som sanger i 1981 for å vie seg til familien.

Evie bor for tiden i Florida sammen med sin mann Pelle, og jobber nå for en misjonsorganisasjon som har fokus på Kina.

I 2005 fikk hun utmerkelse fra  Gospel Music Hall of Fame.

F.o.m 2006 begynte Evie så smått å ta frem mikrofonen igjen etter nær 25 års fravær fra rampelyset.  Hun delte scene med artisten Rebecca St. James og sammen gjorde de mange kvinnekonferanser.

Evie har også vært deltaker på flere av DVD-utgivelsene til Gaither Homecoming.

Evie har i flere år deltatt på Skjærgårdssang i Langesund , og et stort publikum har etterlyst  konserter rundt om i  Norge.  Det er derfor hyggelig å kunne presentere turneen « Tett på Evie»  hvor hun gjør konserter sammen med sin sønn Kris Karlsson.